Logo

Участие на Аспекти плюс ООД в конференцията на The Economist.


ГЪРЦИЯ, БЪЛГАРИЯ и РУМЪНИЯ – БИЗНЕС & ИНВЕСТИЦИОНЕН ФОРУМ-
28-29 юни 2006 г.
Атина, Гърция

Economist Conferences, направление на Economist Intelligence Unit е водещ организатор на международни форуми за висши представители на бизнеса, които търсят нови виждания по стратегически теми. Тези срещи включват конференции, посветени на отделни индустрии, срещи на мениджъри и кръгли маси с представители на правителствата, които се провеждат по цял свят.
Всеки от форумите, организирани от Economist Conferences предоставя обективен и задълбочен анализ. Конференции са форуми на изключително високо ниво, на които висши представители на бизнеса могат да обменят информация и идеи и да сравнят своите стратегии.
Управленският екип на “Аспекти Плюс” ООД в лицето на г-н и г-жа Барбукови взе участие в срещата на високо равнище, организирана от Economist в Атина с правителствата на трите държави- Гърция, България и Румъния на тема: “Бизнес и инвестиции - укрепване на отношенията на прага на Европейския съюз". Във форума, който се организира от Economist участваха: Министър-председателят Сергей Станишев, премиерът на Гърция Константинос Караманлис, Министър Председателят на Румъния Калин Попеску-Тарицеану, министри от България, Гърция и Румъния и представители на бизнеса от трите държави. Почетен гост и оратор беше председателят на Общогръцкото социалистическо движение (ПАСОК) и на Социалистическия интернационал Георгиос Папандреу.
Българското правителство бе представено от министрите по европейските въпроси Меглена Кунева, на финансите Пламен Орешарски, на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, заместник-министъра на икономиката и енергетиката Анна Янева и председателя на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения Пламен Вачков.
Дискусиите, в които участва и екипът на “Аспекти плюс” ООД, бяха основно свързани с развитието на региона през следващите години:

1. "Тристранните връзки - поглед към бъдещето", дискусия водена от Премиерът на България, гръцкият му колега Константинос Караманлис и генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гурия

2. "България и Румъния в Европейския съюз - на прага на присъединяването към ЕС: приоритети в областта на сигурността и външната политика"- дискусия, водена от министърът по европейските въпроси Меглена Кунева, в която участваха също така румънският министър на европейската интеграция Анка Даниела Боаджиу и директорът на ГД «Разширяване» в Европейската комисия Тимо Сума.

3. “Икономическият климат в региона през следващото десетилетие” бе основната тема на разискванията, в които участва министърът на финансите Пламен Орешарски, гръцкият министър на икономиката и финансите Георгиос Алогоскуфис и румънският министър на икономиката и търговията Йоан-Кодруц Шереш.

 
« назад към проекти
За нас Постижения Проекти Продажби Галерия Новини Специални оферти